اكله جميله وجربوها وعلى فكره انا كان عندى عزومه وقدمتها مع سبيط وسمك فيليه وكشك بالجمبرى
المقادير
كيلو بتنجان مكبب الا هو الكبير يعنى + كيلو لبن +ربع كيلو لحمه مفرومه +ملح وفلفل وزعتر وروز مارى وقرفه ونعناع + معلقتين دقيق+زبده
الطريقه
هتقطعوا البتنجان ترنشات وتحمروها فى الزيت وبعدين تجيبوا البصل حوالى بصلتين وتقطعوها وتدبلوها فى معلقتين زيت وبعدين تضيفوا التوم المتقطع وتقلبوا وبعدين اللحمه المفرومه وعليها القرفه والزعتر والروز مارى والملح والففل وتقلبوا كويس اوى لحد ماتتعصج اللحمه وتطفوا عليها وتجيبوالمعلقتين الزبده فى اناء تانى على النار وعليهم الدقيق وتقلبوا بسرعه بسرعه بسرعه لحد مايتجانسوا مع بعض ونحط اللبن عليهم وزعنر وملح وفلفل ونقلب لحد ما القوام بتاع الباشميل يتقل
ةنجيب الصينيه بتاعة الفرن وندهنها بشويه زيت وبعدين نحط شويه باشاميل وبعدين طبقه منالبتنجان المحمر وبعدين طبقه من اللحمه المفرومه وبعدين طبقه من البتنجان واخيرا طبقه من الباشاميل وعلى الفرن على طووووووول والف هنا
المقادير
كيلو بتنجان مكبب الا هو الكبير يعنى + كيلو لبن +ربع كيلو لحمه مفرومه +ملح وفلفل وزعتر وروز مارى وقرفه ونعناع + معلقتين دقيق+زبده
الطريقه
هتقطعوا البتنجان ترنشات وتحمروها فى الزيت وبعدين تجيبوا البصل حوالى بصلتين وتقطعوها وتدبلوها فى معلقتين زيت وبعدين تضيفوا التوم المتقطع وتقلبوا وبعدين اللحمه المفرومه وعليها القرفه والزعتر والروز مارى والملح والففل وتقلبوا كويس اوى لحد ماتتعصج اللحمه وتطفوا عليها وتجيبوالمعلقتين الزبده فى اناء تانى على النار وعليهم الدقيق وتقلبوا بسرعه بسرعه بسرعه لحد مايتجانسوا مع بعض ونحط اللبن عليهم وزعنر وملح وفلفل ونقلب لحد ما القوام بتاع الباشميل يتقل
ةنجيب الصينيه بتاعة الفرن وندهنها بشويه زيت وبعدين نحط شويه باشاميل وبعدين طبقه منالبتنجان المحمر وبعدين طبقه من اللحمه المفرومه وبعدين طبقه من البتنجان واخيرا طبقه من الباشاميل وعلى الفرن على طووووووول والف هنا